Vitezomanul Gica...

Bau! Mai tineti minete examenul meu de conducere? Da, ala pentru care eram atat de entuziasmata. Ala pentru care nu am dormit o noapte si pentru care n-am mancat nimic o zi jumate. Da mai, ala pentru care de dimineata de la ora 8 pana dupamiaza nu m-am dus la baie si aproape am facut pe mine. Ala. Ei bine...l-am picat.
Stiu. A trecut ceva timp de cand s-a intamplat marele eveniment. Da` mie abia acum mi-a venit sa scriu despre asta. E fustrant sa scrii despre un esec. Dar ce sa mai spun de un esec urat pentru care esti mult prea putin vinovat?
Si fu cam asa...
Dimineata la prima ora, se trezeste Catalina si se aseaza la masa. Desi micul dejun era unul bogat, nu i-a trebuit nimic deoarece erau destule emotii in stomac, iar mancarea ar fi fost de prisos. Se uita la ceas, groaznic de tarziu. Isi ia telefonul (ca doar ala e cel mai important), cheile si...aaaa, da, dosarul. Nimic nu era mai potrivit in acel moment decat bunica cea ingrojorata care spune.
-Mai bunica, dar nu-ti iei si tu niste ciorapi pe sub pantalonii aia? Ca ai sa ingheti...
-La ce-mi trebuie ciorapi? Crezi ca asa frig afara?
E de prisos sa spunem ca in picioare avea adidasi, iar pantalonii erau relativ largi, ca sa nu o incomodeze.
Se indreapta astfel Catalina spre statia de tramvai, unde urma sa astepte...mult. Cinci minute au fost de ajuns ca ea sa nu-si mai simta picioarele, degetele de la picioare, mainile, degetele de la maini si cam tot restul corpului.
Ajunge la zona de plecare a examenului. Ora opt. Se presupune ca la maxim opt si un sfert, ilustrii purtatori de chipiu, ar fi trebuit deja sa strige listele. Dar de ce sa se grabeasca? Doar Catalina nu avea ciorapi pe ea. Trebuia pedepsita pentru nesabuinta ei. Intr-un final glorios (cam pe la ora noua), apar si tartorii. In timp ce Catalina facea ultima rugaciune, cruce (ar fi facut si matanii, dar ii erau picioarele inghetate), si isi spunea in gand "Nu Ciobanu, nu Ciobanu", se striga prima lista,necastigatoare. A doua lista, necastigatoare. A treia lista, Ciobanu. A patra pe lista in curs de strigare, Antal Berbecaru Catalina.
A urmat momentul in care ar fi sarit in sus de bucurie, ar fi pupat pamantul si ar fi imbratisat toti oamenii de acolo (pentru ultima data inainte sa se arunce de pe bloc), insa din nou, picioarele inghetate nu-i permiteau.
Si....a asteptat.
S-a facut ora zece, unsprezece, doisprezece, instructorul avea tot timpul ceva mai bun de facut decat sa-l prinda pe nenorocitul ala de politist si sa-l aduca la masina. Se face ora unu. Usor, usor, parcarea incepe sa se goleasca si nu mai raman decat doua masini. Se face ora doua, si intr-un final, li se da ordinul. "Mergeti in parcare la ANL. Urc de acolo in masina". Ce bucurie pe Catalina! Apuca si ea sa conduca pe zapada pentru prima data. (era prima zi de ninsoare)
Ajunge in parcare, instructorul ii da ultimele indicatii, ii spune ca e totul ok si nu exista motiv pentru care ar putea pica atata timp cat este atenta. apoi, coboara din masina, cedandu-i locul POLITISTULUI CIOBANU...
Evidentul dialog:
-Buna ziua! Inspector Ciobanu, dumneavoastra?
-Buna ziua! Antal Catalina ma numesc...(ros de unghii)
-Aici scrie ca va numiti si Berbecaru (privire morocanoasa)
-A, da, deobicei nu folosesc numele acesta... (Damn it!)
-Domnisoara, aici nu ne jucam. Nu ne intereseaza ce folositi si ce nu folositi. Aici ne dam datele complete.
-Ma scuzati...(inceput de panica)
-Bine. Haideti sa pornim.
-Unde mergem?
-Pai chiar daca e zapada pe jos, ar trebui sa vedeti ca la stanga nu putem merge deoarece e linie continua, deci mergem la dreapta.
-OK...
Deja panicata, Catalina verifica a zecea oara oglinzile, centura, frana de mana, farurile. Totul era in regula. Porneste. Nici nu iese bine din parcare, ca in fata ei, pe banda de langa ax, o masina stationeaza. Gandeste: "Daca-l depasesc prin dreapta, nu e bine. Prin stanga nici atat. Am linie continua. Totusi, mai bine pe dreapta" Si purcede la manevra. Semnalizeaza, se incadreaza, depaseste, merge mai departe.
-Domnisoara dar, ce ati facut?
-Pai am depasit...
-Dar este permis sa depasim prin dreapta?
-Dar era linie continua...
-De unde stii? E zapada pe jos. Nu se vede.
-Dar dumneavoastra ati spus acum 5 minute...
-Nu conteaza ce am spus eu. Acolo nu se vede linia continua, deci se poate sa nu fie.
Deja nervoasa, Catalina isi continua drumul.
-La intersectie va rog frumos sa faceti dreapta.
Se uita, analizeaza, incepe sa semnalizeze, si observa LOCUL. "Poftiiim?" gandeste. Apoi observa ceva si mai crunt. O trecere de pietoni care era, evident,...circulata. "Nu se poate! Zapada e de minim un metru pe acolo. Sa opresc? Si eu cum mai plec?" Se hotaraste totusi sa opreasca si sa le acorde prioritate pietonilor. (ca doar asa ne-a invatat Sfanta Carte. Nu Biblia ma, Cartea de legislatie.) Opreste masina, asteapta, baga in viteza intai, si da-i bataie taticu`. Dar de ce ar pleca masina de pe loc si n-ar derapa putin?
-Domnisoara dar nu turati motorul atat de tare!
-SI CUM VRETI SA MAI PLEC DE AICI???
La un moment dat, incapatanatul vehicul se hotaraste sa plece de pe loc, iar Catalina isi continua pelerinajul pe strazile cartierului Alexandru. Dar stai. Suna telefonul. Fara nici o urma de jena, inspectorul Ciobanu raspunde la telefon. "Ai ajuns? A, pai stai si asteapta-ma ca-n maxim 5 minute cred ca termin si eu." "POFTIIIIIIIIIM?" isi zice Catalina in minte si-si continua drumul.
-As vrea sa intrati pe straduta asta, si acolo sa-mi faceti o garare cu spatele!
"Super!" se gandeste Catalina. "La asta i-am dat clasa!" Si isi incepe manevra. In momentul in care masina se afla in pozitia finala, se uita la domn` inspector si asteapta aprecierile.
-Domnisoara, dar nu vedeti ca nu sunteti la distanta egala de cele doua masini?
-Ah, as mai putea sa incerc odata? "Ma, esti nebun, vrei sa scot rigla?"
-Nu, lasati, porniti, si haideti sa ne indreptam spre capat Dacia.
Cu nervii intinsi la maxim, porneste masina si-si continua mersul. La un moment dat, panicat, politistul trage de volan si striga:
-Dar nu vezi ca mergi pe doua benzi?
Incercand sa nu aiba un ton iritat Catalina raspunde.
-Dar nu vedeti ca pe jumatate din banda mea, zapada este de un metru?
-Hai, lasa comentariile si mergi. Si mai incetineste si tu. Cum poti sa circuli cu 20 km/h pe vremea asta?
Cei doi ajung in capatul cartierului Dacia, iar el intreaba:
-Cum credeti ca am mers?
-Bine (cu tupeu si nervi...multi!)
-Eu nu spun asa. Ia sa vedem ce are de zis colegul nostru. Ia spune tu, ce a facut Catalina gresit.
-Pai a depasit prin dreapta si...nu mai stiu.
"Ma tu esti dobitoc? depaseste tu pe linie continua, oricat de acoperita de zapada ar fi ea!"
-Imi pare rau, dar nu va pot da permisul. Nici soferii profesionisti nu se descurca pe o astfel de vreme, ce sa mai spun de dumneavoastra. Va doresc o zi buna in continuare! La revedere!
Poftiiiiim? Pentru asta am inghetat? Pentru asta am facut foamea? Pentru asta nu am dormit tota noaptea? Se pare ca da. Si m-a enervat la culme faptul ca am fost ultima. Probabil omul era atat de plictistit incat i-a fost mult prea lene sa-si mai de interesul si cu mine.
Dar asta este! Viate e frumoasa, si poate e mai bine ca nu mi-am luat permisul, ca cine stie ce accidente as mai fi facut.
Zambiti, va rog!


ADA MILEA - DRUM BUN
Asculta mai multe audio Muzica

3 comentarii:

Corina Says:
19 ianuarie 2010 la 17:42

Deh...Ciobanu tot cioban.

Anonim Says:
20 ianuarie 2010 la 10:09

Idem Corina + asta da prostie...Nu tu...politaiu` :-j

catalina Says:
20 ianuarie 2010 la 11:09

Inca ma gandesc daca sa aflu unde sta si sa-i sparg geamurile...:D