Ah, dar nu vreau sa deranjez...

M-am facut rea.
Stai. Nu eram deja? O, daaa! Eu`s un mic dracusor care se ascunde sub niste ochi mari si o buzita tremuranda. Da` rea mai sunt... In consecinta, am decis sa ma apuc sa scriu bloguri rele.
-Catalina, dar daca tu scrii bloguri rele, cine le mai citeste?
Tu. Pentru ca stii care-i smecheria? N-ai sa stii ca-i rau blogul decat cand te vei apuca deja sa-l citesti. Iar curiozitatea, pentru ca stiu ca esti curios, te va impinge sa citesti mai departe.
Azi ii voi bodogani pe musafiri. Stiu ca-i iubesti, stiu ca-i urasti, dar pur si simplu nu poti trai fara ei. Sunt accesoriul tau preferat din casa, si fara ei viata ta ar fi mult mai monotona.
Mie-mi plac musafirii. De toate felurile. Imi place sa ii analizez si sa-i critic in ascuns. De data asta insa, critica nu va ramane doar in mintea mea, ci o voi face publica.
Musafirii se impart in muulte categorii.

Rusinosul
Intra in casa, si de la usa iti creeaza o senzatie de discomfort. Nu stie cum sa se descalte mai repede, cum sa puna papucii mai langa usa, pentru a nu-ti murdari covorul, parchetul, gresia, sau orice ai avea tu pe jos. Imediat ce incerci sa ii oferi niste papuci pe care sa ii incalte iti spune "Nu multumesc, imi este bine si asa". Totusi, peste cinci minute, il vezi cum paseste grijuliu sa nu-si murdareasca sosetele albe, evident noi, pe care le-a cumparat stiind ca va veni la tine in vizita si va refuza sa-i dai papuci.
Ca o gazda buna ce esti, vrei sa-i faci sederea cat mai placuta, de aceea il intrebi daca doreste ceva. Initial, ti se arunca in fata un "NU" categoric. Totusi, pe masura ce incepi sa aduci cam tot ce ai in casa, observi ca musafirul tau cel timid se dezbraca de toata rusinea si usor, usor, te adanceste in faliment.
La finalul vizitei, alaturi de salutul evident, se vor afla intotdeauna cuvintele "Te rog, scuza-mi deranjul."

Ghiolbanul
Nici nu i-ai deschis bine usa, nici nu apuca sa te salute, ca imediat intra in casa. Fie ploaie, zapada, noroi, el va intra tot timpul incaltat. In momentul in care il vei soma sa se descalte el va veni cu doua replici:
1) "De acuma am intrat. Nu are sens sa ma mai descalt."
2) "Scuza-ma da-s incaltat de dimineata si nu cred ca vrei sa ma descalt!"
Iti dai seama ca orice ai face, el tot nu se va descalta, asa ca o lasi balta. Nu trece mult, si te intreaba: "Da` ceva de baut sau de halit nu dai si tu?" Stanjenit, te duci si te uiti prin frigider, prin bucatarie, sa vezi cu ce ai putea sa-l servesti. Te intorci cu un pahar de suc si cateva prajituri, iar el, vadit jignit de cantitatea mica de prajituri si de marimea paharului de suc, incepe sa infulece.
Va avea grija bineinteles sa iti mai ceara odata, iar ca sa nu pici prost va trebui sa repeti gestul. Odata facut acest lucru, va veni replica: "Da` adu ma bidounu` ala de suc incoa`! Ce tot imi dai cu picatura?"
Toata vizita va decurge in acest fel, iar la sfarsitul vizitei, pe langa evidentul salut va veni intrebarea: "Si? Cand ma mai chemi la tine?".....NICIODATA!

Familistul
"Salut! Scuze, da a trebuit sa-l iau si pe asta micu` ca soacra-mea nu a putut sa stea cu el, si nevasta-mea e la salon." Acestea sunt cuvintele care iti sunt servite imediat ce ai raspuns la usa, iar creatura blonda, micuta, cu ochii mari si albasti iti zambeste angelico-diabolic. "Nu-i nimic!" spui, si incerci sa ignori faptul ca dracusorul de copil deja se simte ca la el acasa.
Nu te deranjeaza cand varsa paharul cu apa pe covor. E apa...se usuca.
Nu te deranjeaza cand trage fata de masa pe jos. Nu-i nimic...macar biscuitii si cioburile nu pateaza.
Nu te deranjeaza cand incepe sa-ti scoata carti din biblioteca. Se pot aseza la loc...
Dar cand dragutul parinte vine cu replica "Lasa-l mai! Stii ca asa sunt copiii!", uiti de ochisorii albastri si dragalasi, si o senzatie de nervozitate te cuprinde din cap pana in picioare.
Brusc, iti aduci aminte ca trebuie sa fii undeva urgent peste jumatate de ora, si vizita se incheie. Pe langa evidentul salut, se adauga replica: "Data viitoare il las cu mama..."

Dezinvoltul
Intra pe usa, si se manifesta ca la el acasa. Isi arunca papucii, haina pe unde apuca si se asaza confortabil pe fotoliul lui preferat. Daca vede ca nu a de gand sa il servesti cu nimic, stie de unde si ce sa ia, asa ca se muta in bucataria ta si se comporta ca la un bufet suedez.
Iti reprosaza imediat ca nu ai aspirat sau ca nu ai sters praful, iar faptul ca poate ai uitat sa stangi o bluza ce se afla rezemata pe spatarul scaunului il revolta instant. In curand i se face cald, iar bluza pe care si-o da jos, aterizeaza exact...unde apuca.
Acest tip de musafir ori va sta la tine pana cand va trebui politicos sa-l trimiti acasa, ori se va plictisi repede si va pleca Iar pe langa evidentul salut, va veni si replica "Te-ai ramolit, batrane!"

Urmatorul video este atat de in-topic, incat nu se poate sa nu-l urmariti pana la capat. Enjoy!




Later edit: Mai sunt si musafirii normali, insa in legatura cu ei nu e nimic amuzant asa ca...alta data! :D

0 comentarii: